Index Hieronta Ruokinta Muut Koulutukseni Hinnasto Omat Koirat Muistoissa
 

 

Akupunktio koirille ja kissoille

Akupunktiota on käytetty eläimille tiettävästi vähintään yhtä kauan kuin ihmisillekin. Kiinassa eläimistä hoidettiin lähinnä hyötyeläimiä (hevosia ja nautoja), esim. koirien ja kissojen hoitoon tarkoitetut akupunktiokartat (joissa on määritetty pisteiden anatominen sijainti) ovat länsimaalaisten tekemiä. Suomessa akupunktiota on käytetty eläinten hoidossa 1970-luvulta lähtien.

Akupunktiota ei lueta dopingiksi, joten sitä voi käyttää myös kilpaileville urheilijaeläimille lihashuollon lisänä. Akupunktio ei poista kivun syytä, esim. spondyloosia tai nivelrikkoa, mutta vie oireet eli kivun pois, jolloin eläin käyttää raajaansa/selkäänsä paremmin ja lihakset vahvistuvat tukemaan heikkoa niveltä. Jos kipu on ensisijaisesti lihasperäinen, akupunktiolla voidaan saavuttaa pysyvä kivuttomuus, muuten eläimet yleensä tarvitsevat hoitoja aina silloin tällöin koko elämänsä ajan.

Mihin akupunktiota käytetään eläimillä
- tuki- ja liikuntaelinsairaudet
- hormonaaliset ongelmat
- neurologiset ongelmat
- immunologiset sairaudet

Vyöhyketerapia koirille ja kissoille

Vyöhyketerapia on vanha kansanlääkintätapa, joka perustuu käsitteeseen, että kaikilla kehon toiminnoilla ja osilla; esim. ruoansulatuksella, aineenvaihdunnalla, lihaksilla ja elimillä, psyykkisillä toiminnoilla, on heijastealueet iholla, lihaksessa ja luukalvolla. Näitä heijastealueita eli vyöhykkeitä käsitellään sormin valiten käytettävät vyöhykkeet ongelman mukaan. Näin stimuloidaan kehon omaa järjestelmää, jotta se pystyy paremmin parantamaan itseään. Eläinten hoidossa vyöhyketerapiaa voi käyttää tehokkaasti ja tuloksellisesti yhdessä sekä koululääkinnän että homeopatian kanssa.

Vyöhyketerapiaa käytetään esim.:
- tuki-ja liikuntaelinten vaivoihin
- aineenvaihduntahäiriöihin
- käytöshäiriöihin,arkuus, aggressiivisuus ja eroahdistus
- hormonitoiminnan häiriöt
- valeraskaudet, juoksuaikoihin liittyvät ongelmat
- pitkäaikaisen sairauden tukihoitoon
- apuna diagnoosin teossa

Hoito saattaa väsyttää ja joissain tapauksissa väsymystä saattaa kestää parikin päivää. Hoidon jälkeen tulisi eläimelle antaa lepopäivä, ei siis rankkoja treenejä samana päivänä.
Vyöhyketerapia laittaa kehon nesteet liikkeelle, joten eläin saattaa pissata ja juoda normaalia enemmän.

Homeopatia koirille ja kissoille

Homeopatia on kokonaisvaltaista, lempeää lääketiedettä, jonka tavoitteena on vahvistaa potilaan omaa elinvoimaa ja siten auttaa potilasta parantumaan. Homeopatia sanana tulee kreikan sanoista “homoios” ja “pathos”, jotka tarkoittavat samankaltaista vaivaa. Homeopaattisen ajattelutavan mukaan ihmisen sairastuessa, sairastuu hänen elinvoimansa. Parantuminen tapahtuu, kun tämä voima saatetaan takaisin tasapainoon lääkkeitten energian avulla. Lääkkeitten energisoinnista käytetään homeopatiassa nimeä potenssointi. Mitä varhaisemmassa vaiheessa eläin saa homeopaattista hoitoa, sitä suuremmalla todennäköisyydellä se myös saa siitä apua. Eläimet reagoivat yleensä herkästi homeopaattisiin lääkeaineisiin. Homeopaattisen aineen määrittämisessä eläimelle käytetään apuna eläimen omistajan haastattelua ja eläimen tarkastelua.

Homeopatialla hoidetaan esim.
- kehon/mielen häiriötiloja.
- iho-oireet mm. kutina, hilseily, hiusten/karvanlähtö, furunkuloosi, hot spot, allergiset ihottumat ym.
- tulehdus kierteet mm. korva/silmätulehdukset, suolistotulehdukset
- tuki- ja liikuntaelinsairaudet mm. kasvuhäiriöt, nivelrikko, fibromyalgia, jännevammat ja
- luustosairaudet.
- suoliston ja vatsan ongelmat mm. ripulointi, oksentelu, mahahaava...
- psyyken/mentaalisenpuolen ongelmat. mm. pelkotilat ( mm. paniikkihäiriö, paukkuarkuus, vieraiden
- ihmisten/eläinten kohtaaminen), jännittyneisyys, aggressiot, keskittymisen ongelmat ym.
- hormonaaliset häiriöt

Kukkatipat

Hoidan käytösongelmia Bachin kukkaterapialla sekä käytösneuvonnalla.